Machiajul a servit in timp pentru a diferentia clasele sociale, sexele, pentru camuflaj, in diferite ritualuri si a traversat modificari importante datorate curentelor sociale, politice sau religioase. Astazi este considerat o Arta cu o picatura de Magie.

Sunt Alexandra si simt ca in mersul spre progres s-a pierdut ceva esential; gratia, feminitatea, pudoarea. Strategiile de marketing imi dau fiori intrucat nu sunt un maestru in arta de a ma (supra)estima. Ma aflu in raporturi delicate cu propria-mi identitate, iar termenul "misterios" libera concurenta ma cam sperie.

Ma pasioneaza Fizionomia. Slefuiesc, modelez, lustruiesc, dau patina festiva. Prin machiaj incerc doar sa estompez si nu sa inabus total istoria chipului. Fac eforturi sa descifrez partitura, notele femeii, sa-i intuiesc trairile, substanta.

Incerc sa fiu un proiect, o promisiune, o fuziune intre sacru si profan. Cred ca tot ce e senin in sufletul unei femei trebuie valorificat, pentru ca numai femeia e capabila sa isi faca viata frumoasa din nimicuri; o cafea cu lapte, un ac de par, o masca din ou, o muzica draga, o pralina.

Desi ceea ce fiecare dintre noi isi inchipuie despre celalalt este mai puternic decat ceea ce stie cu adevarat, ma simt rasfatata de descrierea pe care mi-a facut-o poate cel mai bun camarad.
In final, mi-as dori sa fiu pentru femeie, ceea ce este pedala pentru pian: mister, fuziune, armonie cu sine.